Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🎖️ 543 fietstassen in 🏬 8 webshops

Hoe bevestig ik een dubbele fietstas aan mijn fiets?

Deze handleiding legt stap voor stap uit hoe je een dubbele fietstas aan je fiets bevestigt, zodat je gemakkelijk meer bagage kunt vervoeren tijdens het fietsen.

1

Controleer de fietstas en de benodigde materialen

Zorg ervoor dat je alle benodigde onderdelen hebt, inclusief de fietstas zelf, bevestigingshaken en riemen. Controleer of de fietstas in goede staat verkeert en alle ritsen goed sluiten. Bevestig de haken stevig aan de bagagedrager van je fiets en zorg ervoor dat de riemen strak genoeg zijn om de tas veilig vast te zetten. Vergeet niet om de tas niet te zwaar te beladen om onnodige stress op de bevestigingspunten te voorkomen.

2

Plaats de fietstas op de bagagedrager

 • Hang de fietstas over de bagagedrager van je fiets.
 • Zorg ervoor dat de fietstas goed uitgebalanceerd is aan beide kanten.
 • Bevestig de fietstas stevig aan de bagagedrager om te voorkomen dat deze tijdens het fietsen heen en weer slingert.
3

Bevestig de bovenste haken

Maak de bovenste haken van de fietstas vast aan de bovenkant van de bagagedrager. Zorg ervoor dat de haken stevig vastzitten en goed zijn vastgeklikt. Controleer of de fietstas gelijkmatig en stabiel op de bagagedrager rust voordat je gaat fietsen. Vergeet niet om de tas aan beide zijden gelijkmatig te bevestigen voor een veilige rit.

4

Bevestig de onderste haken

Maak vervolgens de onderste haken van de fietstas vast aan de onderkant van de bagagedrager. Zorg ervoor dat de haken stevig vastzitten om te voorkomen dat de fietstas tijdens het fietsen losraakt. Gebruik de klittenband- of kliksluiting om de haken goed te bevestigen. Controleer of de fietstas veilig is vastgemaakt voordat je op weg gaat.

Voorbeeld:

 1. Plaats de onderste haken van de fietstas onderaan de bagagedrager.
 2. Trek de klittenband stevig aan om ervoor te zorgen dat de haken goed vastzitten.
 3. Controleer of de fietstas niet wiebelt en stevig vastzit voordat je vertrekt.
5

Stel de riemen af

Stel de riemen af zodat ze strak genoeg zijn om de fietstas op zijn plaats te houden. Controleer of de riemen niet te strak zijn om schade aan de tas te voorkomen. Pas de lengte van de riemen aan door ze losser of strakker te maken totdat ze stevig maar niet te strak om de tas zitten. Controleer regelmatig of de riemen nog goed zijn afgesteld tijdens het fietsen.

6

Controleer de stabiliteit

 • Schud krachtig aan de fietstas om te controleren of deze stevig vastzit aan de bagagedrager.
 • Let op eventuele wiebelende bewegingen of loszittende onderdelen tijdens het schudden.
 • Zorg ervoor dat de fietstas goed is bevestigd en niet gemakkelijk kan loskomen tijdens het fietsen.
 • Controleer regelmatig de stabiliteit van de fietstas om ongelukken te voorkomen.
7

Test de fietstas

Plaats een paar boeken, een waterfles en een telefoon in de fietstas. Zorg ervoor dat alles goed is vastgemaakt en de tas goed is afgesloten. Maak vervolgens een korte testrit door de buurt om te controleren of de tas stevig blijft zitten en de inhoud veilig is opgeborgen. Let erop dat de tas niet heen en weer slingert en dat de bevestigingsriemen niet losraken tijdens het fietsen. Als alles op zijn plek blijft, kun je met een gerust hart op pad gaan!

8

Aanpassingen maken indien nodig

Controleer eerst of de riemen goed zijn vastgemaakt aan de bagagedrager van je fiets. Zorg ervoor dat de haken stevig vastzitten aan de fietstas. Als de fietstas nog steeds los zit, span dan de riemen strakker aan en bevestig de haken opnieuw om een stevige bevestiging te garanderen. Test ten slotte door voorzichtig aan de fietstas te wiebelen om te controleren of deze nu goed vastzit.

9

Herhaal de test

Herhaal de testrit en controleer opnieuw de stabiliteit van de fietstas. Zorg ervoor dat de tas stevig vastzit aan de bagagedrager en niet wiebelt tijdens het fietsen. Controleer of de bevestigingsriemen goed zijn aangespannen en of alle sluitingen goed gesloten zijn. Als de tas nog steeds niet stabiel is, pas dan de bevestiging aan volgens de instructies van de fabrikant.

10

Geniet van je rit!

Nu de fietstas stevig is bevestigd, ben je klaar om te genieten van je rit met extra bagageruimte. Laat je boodschappen erin glijden, zet je picknickmand erin, of berg gewoon je jas en waterfles op. Zorg ervoor dat alles goed vastzit en geniet van je fietsavontuur met alles wat je nodig hebt binnen handbereik. Veel plezier!

Eindoordeel en handige tips

Dat klopt! Met deze handleiding zou je nu moeten weten hoe je een dubbele fietstas veilig aan je fiets kunt bevestigen en klaar bent om op avontuur te gaan! Veel plezier met je nieuwe fietstas en geniet van je fietstochten!

Benodigde gereedschappen

 • Dubbele fietstas
 • Bagagedrager
 • Riemen
 • Fiets met bagagedrager
 • Haken (bovenste en onderste)

Handige tips en trucs

 • Zorg ervoor dat je fietstas geschikt is voor jouw type bagagedrager
 • Bevestig eerst de fietstas aan de ene kant van de bagagedrager voordat je de andere kant vastmaakt
 • Controleer of de fietstas stevig is bevestigd en niet loshangt
 • Maak gebruik van extra bevestigingsriempjes of klittenband om de fietstas extra vast te zetten
 • Verdeel het gewicht gelijkmatig over beide zijden van de fietstas voor een stabiele rit

Hoe bevestig je een dubbele fietstas aan je fiets?

 • Maak de dubbele fietstas open door de sluitingen los te maken
 • Bevestig de fietstas aan de bagagedrager van je fiets met behulp van de bevestigingshaken
 • Zorg ervoor dat de fietstas stevig vastzit voordat je gaat fietsen
 • Vul de fietstas met je spullen en verdeel het gewicht gelijkmatig over beide tassen
 • Sluit de fietstas goed af zodat je spullen veilig blijven tijdens het fietsen. Veel plezier met je nieuwe dubbele fietstas!

Veelgestelde vragen over dubbele fietstassen

Wat is het maximale gewicht dat een dubbele fietstas kan dragen?

Een dubbele fietstas kan meestal tussen de 15 en 25 kilogram dragen, afhankelijk van het merk en model. Het is altijd verstandig om de specifieke productinformatie van de fietstas te raadplegen om het maximale draagvermogen te controleren. Veel fietsplezier!

Kun je een dubbele fietstas ook gebruiken als gewone tas?

Nee, een dubbele fietstas is speciaal ontworpen om aan een fiets te bevestigen en is meestal niet handig om als gewone tas te gebruiken. De vorm, bevestigingsmechanismen en materialen zijn afgestemd op het gebruik als fietstas en kunnen onhandig zijn wanneer je hem als gewone tas wilt dragen. Het is dus beter om een aparte gewone tas te gebruiken als je van plan bent om niet te fietsen.

Wat zijn populaire merken voor dubbele fietstassen?

Natuurlijk! Enkele populaire merken voor dubbele fietstassen zijn Basil, Ortlieb, New Looxs en Vaude. Deze merken staan bekend om hun kwaliteit, duurzaamheid en stijlvolle ontwerpen. Veel fietsers vertrouwen op deze merken voor het veilig en handig vervoeren van hun spullen tijdens het fietsen.

Wat zijn de voordelen van een dubbele fietstas ten opzichte van een enkele fietstas?

Een van de voordelen van een dubbele fietstas ten opzichte van een enkele fietstas is dat je meer opbergruimte hebt. Met een dubbele fietstas kun je meer spullen meenemen tijdens je fietstocht, zoals boodschappen of extra kleding. Daarnaast zorgt een dubbele fietstas voor een betere balans op je fiets, omdat het gewicht gelijkmatig verdeeld is aan beide zijden. Dit kan het fietsen comfortabeler maken, vooral als je zwaardere spullen meeneemt.

Welke materialen worden meestal gebruikt voor dubbele fietstassen?

Voor dubbele fietstassen worden meestal materialen zoals polyester, nylon en canvas gebruikt. Deze materialen zijn duurzaam, waterbestendig en licht van gewicht, waardoor ze ideaal zijn voor het dragen van spullen tijdens het fietsen.

Hoe onderhoud je een dubbele fietstas?

Om een dubbele fietstas goed te onderhouden, kun je het volgende doen:

 1. Maak de fietstas regelmatig schoon met een sopje en een zachte borstel om vuil en stof te verwijderen.
 2. Controleer de bevestigingspunten en eventuele gespen regelmatig om er zeker van te zijn dat alles stevig vastzit.
 3. Bij een waterdichte fietstas is het belangrijk om de naden af en toe te controleren en indien nodig opnieuw te impregneren met een speciale spray.
 4. Berg de fietstas op een droge en geventileerde plek op als je hem niet gebruikt, dit verlengt de levensduur.

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je dubbele fietstas in goede conditie blijft en je er lang plezier van zult hebben. Veel fietsplezier!

Zijn er dubbele fietstassen met extra vakken of compartimenten?

Ja, er zijn dubbele fietstassen met extra vakken of compartimenten beschikbaar. Deze extra vakken bieden meer ruimte om kleine items zoals sleutels, telefoon, portemonnee of een drinkfles op te bergen. Het kan handig zijn om te controleren welke specifieke functies en compartimenten elke dubbele fietstas biedt voordat je er een aanschaft, zodat je zeker weet dat het aan jouw behoeften voldoet. Veel plezier met fietsen!

Zijn dubbele fietstassen geschikt voor alle soorten fietsen?

Nee, dubbele fietstassen zijn niet geschikt voor alle soorten fietsen. Het hangt af van het type bagagedrager op jouw fiets. Zorg ervoor dat de fietstassen passen bij de bagagedrager van jouw fiets voordat je ze aanschaft. Zo voorkom je dat ze niet goed gemonteerd kunnen worden of zelfs eraf kunnen vallen tijdens het fietsen. Veel plezier met fietsen!

Zijn dubbele fietstassen waterdicht?

Ja, veel dubbele fietstassen zijn inderdaad waterdicht. Ze zijn speciaal ontworpen om je spullen droog te houden tijdens regenachtige fietstochten. Het is altijd goed om de specificaties van de fietstas te controleren om er zeker van te zijn dat deze waterdicht is voordat je hem aanschaft.

Hoeveel liter inhoud heeft een gemiddelde dubbele fietstas?

Een gemiddelde dubbele fietstas heeft een inhoud van ongeveer 25 tot 30 liter. Dit biedt voldoende ruimte om boodschappen, kleding of andere spullen mee te nemen tijdens het fietsen. Veel plezier met fietsen!

Zijn er speciale dubbele fietstassen voor lange fietstochten?

Ja, er zijn speciale dubbele fietstassen die ontworpen zijn voor lange fietstochten. Deze tassen zijn vaak gemaakt van duurzame materialen, hebben extra versteviging en bieden voldoende ruimte voor het meenemen van al je benodigdheden tijdens een lange tocht. Let bij het kiezen van fietstassen voor lange afstanden ook op zaken zoals waterdichtheid, stabiliteit en bevestigingssysteem. Het is belangrijk dat de fietstassen comfortabel zijn en goed vastzitten, zodat je optimaal van je fietstocht kunt genieten. Veel plezier met het uitzoeken van de perfecte fietstassen voor jouw lange avonturen!

Zijn er speciale dubbele fietstassen voor elektrische fietsen?

Ja, er zijn speciale dubbele fietstassen die ontworpen zijn voor elektrische fietsen. Deze tassen zijn vaak sterker en hebben extra bevestigingspunten om het gewicht van de accu en motor beter te kunnen dragen. Daarnaast zijn ze vaak wat groter om meer ruimte te bieden voor bijvoorbeeld een reserveaccu of oplader. Het is belangrijk om te controleren of de fietstassen die je kiest compatibel zijn met jouw specifieke model elektrische fiets.

Hoe bevestig je een dubbele fietstas aan je fiets?

Om een dubbele fietstas aan je fiets te bevestigen, volg je deze stappen:

 1. Plaats de fietstas op de bagagedrager van je fiets.
 2. Bevestig de bovenkant van de fietstas aan de bagagedrager met behulp van de riempjes of klittenband.
 3. Zorg ervoor dat de fietstas stevig vastzit en niet wiebelt tijdens het fietsen.
 4. Controleer of de fietstas niet in aanraking komt met de wielen of remmen.
 5. Nu ben je klaar om op pad te gaan met je dubbele fietstas! Veel fietsplezier!

 1. Zijn er bepaalde merken die beter passen bij bevestiging aan de fiets?

 2. Ik wist niet dat het zo simpel was, ga het zeker proberen.

 3. Zou je aanraden om een specifieke fietstas te kopen of maakt dat niet uit?

 4. Handige tips, bedankt voor het delen!

 5. Zou je ook kunnen uitleggen hoe je een enkele fietstas correct bevestigt?

 6. Bedankt voor dit artikel, het heeft me echt geholpen om mijn fietstas goed vast te maken.

 7. Heb je tips voor het bevestigen van een fietstas op een e-bike?

 8. Ik ben benieuwd of er bepaalde veiligheidsmaatregelen zijn bij het bevestigen van een fietstas.

🧳 Fietstas-expert.nl
Logo
Shopping cart