Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🎖️ 543 fietstassen in 🏬 8 webshops

De verschillende soorten fietstassen

Op fietstas-expert bieden wij 5 soorten fietstassen aan: de enkele fietstas, de dubbele fietstas, de stuurtas, de zadeltas en fietstassen speciaal voor de e-bike. De tassen hebben een aantal overduidelijk verschillende voor- en nadelen. Toch zullen er een aantal punten zijn die handig voor jou zijn om te weten voordat je overgaat tot koop.

 • Welke soort fietstassen zijn er?
 • Enkele fietstas
 • Dubbele fietstas
 • E-bike fietstas

Enkele fietstas

De enkele fietstas is misschien wel de gemakkelijkste fietstas. Snel op de bagagedrager te bevestigen – en er weer vanaf te halen. Erg handig als je dan weer met en dan weer zonder fietstas op stap gaat. Daarnaast kun je de tas er makkelijk afhalen. Hiermee voorkom je dat de fietstas en/of de inhoud van de tas wordt meegenomen. Nadeel is dan weer dat je minder in een enkele tas kwijt kunt. Wil je een ruimere tas? Kies dan voor een dubbele fietstas. Nadeel is dan weer dat je deze minder makkelijk van de fiets kunt halen. Heb je een elektrische fiets en zoek je daar een tas voor, klik dan hierboven op het menu e-bike fietstassen.

 1. Makkelijk te bevestigen en verwijderen
 2. Kan meegenomen worden de winkel in
 3. Minder opbergruimte

Enkel

Dubbele fietstas

In Nederland en België is de dubbele fietstas verreweg het populairst. Lekker veel opbergruimte – beginnend bij 7 liter voor een kinderfietstas, eindigend bij 67 liter voor deze Willex-fietstas. Het gewicht zit direct op de achterband, dus op het stuurgedrag van je fiets heeft het vrijwel geen invloed. Nadeel van een dubbele tas is dat deze minder makkelijk ‘even’ te verwijderen is. Vind je het niet erg dat de fietstas permanent op je fiets zit – en wil je graag veel plek voor je spullen – dan is de dubbele fietstas voor jou zeer geschikt.

 1. Veel plek voor je spullen
 2. Bijna niet van invloed op het stuurgedrag van de fiets
 3. Niet ‘even’ makkelijk te verwijderen

Dubbel

E-bike fietstas

Voor de e-bike gelden er net even andere regels wat de fietstas betreft. Tenminste, als de accu onder de bagagedrager zit. De ruimte tussen accu en drager is meestal minder. Dit betekent dat de bevestigingsriempjes of -banden van de e-bike fietstas dunner moeten zijn. Daarnaast moeten ze ook een stukje langer zijn: de bagagedragers van elektrische fietsen zijn namelijk breder. Enkele fietstassen moeten slankere of gebogen ophanghaken hebben. Dit ook om tussen accu en drager te passen. Heb je de accu ergens anders zitten – bijvoorbeeld in het frame of onder de voordrager – dan geldt bovenstaande natuurlijk niet. Door op de blauwe knop hieronder te klikken kom je bij ons assortiment e-bike fietstassen terecht.

 1. Een fietstas geschikt voor op jouw e-bike
 2. Vooral enkele tassen zijn wat duurder

E-bike

🧳 Fietstas-expert.nl
Logo
Shopping cart