Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🎖️ 543 fietstassen in 🏬 8 webshops

Veel voorkomende fietsproblemen en hoe je ze op kunt lossen!

Of je nu een beginnende fietser bent of een ervaren fietser die al veel kilometers gemaakt heeft, er zijn altijd problemen die je kunt ervaren wanneer je onderweg bent op de fiets. In dit artikel vertellen we je de meest voorkomende problemen die fietsers ervaren en hoe je je hierop kunt voorbereiden, zodat je goed en veilig op pad gaat.

Lekke band

Een lekke band is waarschijnlijk het meest voorkomende probleem bij fietsers. Het kan wel eens gebeuren dat je fietsband lek raakt, vooral als je veel fietst over onverharde wegen en andere paadjes. Ook op een elektrische fiets kun je ook “gewoon” een lekke band krijgen, helaas. Dit is natuurlijk heel vervelend, want je kunt niet zomaar even een extra fietsband meenemen. Gelukkig is dit ook helemaal niet nodig! Probeer altijd, waar mogelijk, een (elektrische) fietspomp mee te nemen. Ze zijn niet erg groot en daarom gemakkelijk mee te nemen, bijvoorbeeld in je fietstas. Het is ook handig om een reserve binnenband mee te nemen, zodat je deze kunt verwisselen als dat nodig is. Zorg ervoor dat je weet hoe je een band kunt verwisselen, voor het geval dat het nodig is natuurlijk!

Geen goede bandenspanning

De bandenspanning van je banden is daarnaast ook erg belangrijk tijdens het fietsen. Wanneer je te weinig of te veel lucht in je banden hebt, kan dit van invloed zijn op het fietsen en het comfort ervan. Vooral wanneer je regelmatig op onverharde wegen fietst of in het bos, kunnen je banden veel sneller zacht worden. Zorg er dus voor dat je regelmatig de bandenspanning van je banden controleert en pomp ze op, zodat je comfortabeler en sneller kunt fietsen.

Problemen met de versnellingen

Problemen met de versnellingen van elektrische fietsen zijn ook een veelvoorkomend probleem bij fietsers. Elektrische fietsen hebben verschillende versnellingen; de meeste fietsen hebben 7 tot 8 versnellingen. De motor van je elektrische fiets is vrij zwaar voor de onderdelen van je fiets, dus het is belangrijk om regelmatig de versnellingen van je fiets te controleren. Je kunt een elektrische fiets vergelijken om ervoor te zorgen dat je de beste elektrische fiets met versnellingen kiest. Heb je een derailleurversnelling? Dit vereist doorgaans meer onderhoud dan een naafversnelling. Zorg ervoor dat je ketting, tandwielen en de derailleur vrij blijven van viezigheid zoals modder of vocht. Let ook goed op slijtage bij deze onderdelen, zodat je ze tijdig kunt laten onderhouden of vervangen.

🧳 Fietstas-expert.nl
Logo
Shopping cart