fietstas-expert

Ortlieb-fietstassen

Op pad met Ortlieb

Omdat er in het begin van de jaren tachtig geen goede waterdichte fietstassen op de markt waren, besloot Hartmut Ortlieb het heft in eigen handen te nemen. Om goed voorbereid te zijn op zijn fietsvakantie wilde hij een duurzame fietstas vervaardigen die hem gedurende zijn reis zou kunnen dienen. Gewapend met een dekzeil dat gewoonlijk voor vrachtauto’s wordt gebruikt en de naaimachine van zijn moeder trok de jonge avonturier zich terug in de schuur achter zijn huis. Enige tijd later mocht hij zichzelf de trotse bezitter van de eerste waterdichte fietstas ter wereld noemen.

Filters

Type
Toon resultaten (15)
Serie
Toon resultaten (15)
Inhoud
Toon resultaten (15)
Prijs
Toon resultaten (15)
Materiaal
Toon resultaten (15)
Verfijn op bevestigingssysteem
Toon resultaten (15)
"fietstas-expert.nl
is een klasse shop"
Beslist

Meer weten? Lees dan even verder

Groot assortiment

Ortliebs ongekende vindingrijkheid en verbeeldingskracht zouden hem in zijn verdere carrière ook geen windeieren leggen. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een koploper die met de meest moderne technologie fietsliefhebbers over de hele wereld bedient met zijn waterdichte fietstassen en andere fietsgerelateerde producten. Het assortiment van het in Heilsbronn gevestigde bedrijf telt momenteel meer dan 300 artikelen. Opvallend is dat de ontwikkeling, productie, verkoop, distributie en marketing ervan ook vanuit hetzelfde hoofdkantoor geschiedt.

Waterdichte fietstassen met sluiting

Kenmerkend voor de fietstassen van Ortlieb is de waterdichte afsluiting die via diverse technieken wordt gerealiseerd. Rolsluiting, Tizip ritssluiting, klittenband en de Quick-seal afdichtslip zijn hier enkele voorbeelden van. Enkele van deze technieken komen geheel uit de koker van Ortlieb en zijn daarom ook gepatenteerd en bovendien ook maatgevend geworden voor fietstassen. Als fanatiek fietser weet Ortlieb zelf waar een goede fietstas uit bestaat, daarnaast wordt de oprichter bijgestaan door vele andere professionals uit de fietswereld. Daarnaast dragen ook motorrijders, klimmers, roeiers en avontuurlijk ingestelde reizigers hun steentje bij aan de ontwikkeling van de producten. Zodoende wordt de beste kwaliteit gegarandeerd en weet Ortlieb als geen ander waar een fietstas aan moet voldoen.

Onberispelijke kwaliteit

De waterdichte fietstassen van Ortlieb zijn van een voortreffelijke kwaliteit en zijn daarnaast zeer gebruiksvriendelijk. Op de Ortlieb fietstassen zit dan ook 5 jaar garantie op eventuele materiaal- en fabricagefouten. Daarnaast houdt Orlieb ook een oog op morgen en draagt actief bij aan het vervaardigen van duurzame fietstassen. Zo produceerde deze fabrikant fietstassen in samenwerking met de milieuorganisatie Greenpeace om een goede duurzaamheid te garanderen.

Laatste reviews

Veelgestelde vragen

Ortlieb Bike Packer Classic

Vraag: Hallo Passen deze fietstassen ook op een Sparta E-bike ION RXS+?

Antwoord van onze expert: Deze is geschikt voor buizen tot 16mm dikte.

Ortlieb Front Roller City (paar)

Vraag: geachte Mw/Mh, ik krijg binnenkort mijn nieuwe Koga Roadspeed geleverd maar nu weet ik niet of de tassen hierop passen (achter) en of ik nog extra montagedelen bij moet kopen.

Antwoord van onze expert: Gezien uw fiets lijkt het geen enkel probleem te zijn om de Ortlieb Front Roller City te bevestigen.

Ortlieb Bike Packer Classic

Vraag: Mijn fiets heeft een klassieke bagagedrager van 6mm dia ... welke problemen kan ik hier mee krijgen ?

Antwoord van onze expert: Deze zou erg los kunnen komen te hangen. Het zou wel gaan werken.

Heeft u een algemene vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Die helpt u graag verder.