fietstas-expert

Klantenservice 088 520 7777
Subcategorieën:

Ortlieb-fietstassen

Filters

Filter op:
Type
Toon resultaten (14)
Serie
Toon resultaten (14)
Inhoud
Toon resultaten (14)
Prijs
Toon resultaten (14)
Materiaal
Toon resultaten (14)
Verfijn op bevestigingssysteem
Toon resultaten (14)
"fietstas-expert.nl
is een klasse shop"
Beslist

Op pad met Ortlieb

Omdat er in het begin van de jaren tachtig geen goede waterdichte fietstassen op de markt waren, besloot Hartmut Ortlieb het heft in eigen handen te nemen. Om goed voorbereid te zijn op zijn fietsvakantie wilde hij een duurzame fietstas vervaardigen die hem gedurende zijn reis zou kunnen dienen. Gewapend met een dekzeil dat gewoonlijk voor vrachtauto’s wordt gebruikt en de naaimachine van zijn moeder trok de jonge avonturier zich terug in de schuur achter zijn huis. Enige tijd later mocht hij zichzelf de trotse bezitter van de eerste waterdichte fietstas ter wereld noemen.

Groot assortiment

Ortliebs ongekende vindingrijkheid en verbeeldingskracht zouden hem in zijn verdere carrière ook geen windeieren leggen. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een koploper die met de meest moderne technologie fietsliefhebbers over de hele wereld bedient met zijn waterdichte fietstassen en andere fietsgerelateerde producten. Het assortiment van het in Heilsbronn gevestigde bedrijf telt momenteel meer dan 300 artikelen. Opvallend is dat de ontwikkeling, productie, verkoop, distributie en marketing ervan ook vanuit hetzelfde hoofdkantoor geschiedt.

Waterdichte fietstassen met sluiting

Kenmerkend voor de fietstassen van Ortlieb is de waterdichte afsluiting die via diverse technieken wordt gerealiseerd. Rolsluiting, Tizip ritssluiting, klittenband en de Quick-seal afdichtslip zijn hier enkele voorbeelden van. Enkele van deze technieken komen geheel uit de koker van Ortlieb en zijn daarom ook gepatenteerd en bovendien ook maatgevend geworden voor fietstassen. Als fanatiek fietser weet Ortlieb zelf waar een goede fietstas uit bestaat, daarnaast wordt de oprichter bijgestaan door vele andere professionals uit de fietswereld. Daarnaast dragen ook motorrijders, klimmers, roeiers en avontuurlijk ingestelde reizigers hun steentje bij aan de ontwikkeling van de producten. Zodoende wordt de beste kwaliteit gegarandeerd en weet Ortlieb als geen ander waar een fietstas aan moet voldoen.

Onberispelijke kwaliteit

De waterdichte fietstassen van Ortlieb zijn van een voortreffelijke kwaliteit en zijn daarnaast zeer gebruiksvriendelijk. Op de Ortlieb fietstassen zit dan ook 5 jaar garantie op eventuele materiaal- en fabricagefouten. Daarnaast houdt Orlieb ook een oog op morgen en draagt actief bij aan het vervaardigen van duurzame fietstassen. Zo produceerde deze fabrikant fietstassen in samenwerking met de milieuorganisatie Greenpeace om een goede duurzaamheid te garanderen.

Laatste reviews

 • De compactheid is prima, de indeling is goed, de reacties van collega's bij het zien van de tas is ronduit postitief, de rits gaat na enkele maanden nog steeds niet zwaar voor zo'n kleine tas en de tas blijft vanwege de 'geronde' onderzijde niet stabiel staan.
  Ortlieb Cor 13 Gratis retour: €114,50
  Ortlieb Cor 13
 • "Mooi product van Ortlieb, tegen een scherpe prijs en keurig op tijd geleverd door Wielersport Expert. "

  Ortlieb Cor 13
  Ortlieb Cor 13
 • "Lichte compacte tassen. Uitgerold veel volume. Makkelijk in gebruik, op en af. Past goed op (alle) bagagedrager. Goede koop, ben er heel blij mee! "

  Ortlieb Front Roller City (paar)
  Ortlieb Front Roller City (paar)
 • "Handig omdat het vooraan aan het stuur hangt. Wat er wel een beetje tegen valt wij hebben er 2 aangekocht en de sleutel is van beide dezelde"

  Ortlieb Ultimate6 Classic
  Ortlieb Ultimate6 Classic

Veelgestelde vragen

 • Ortlieb Ultimate6 Classic

  Past de kaarthouder die aangeboden wordt in combinatie met de stuurtas ultimate6 er ook inderdaad op? Dit omdat bij kaarthouder staat dat deze geschikt is voor ultimate 2-5. .??

  Gevraagd op 9 augustus 2014

  Nee, deze past er helaas niet bij;.

  Antwoord van onze expert
 • Ortlieb Ultimate6 Classic

  Als een display (km stand etc.) in het midden van het stuur zit kan er dan ook een stuurtas bij?

  Gevraagd door Ineke op 19 juli 2014

  Het kan zijn dat u iets moet schuiven bij de bevestiging, maar het gaat gewoon passen.

  Antwoord van onze expert
 • Ortlieb Ultimate6 Classic

  Kan een reflexcamera in deze tas?

  Gevraagd op 11-07-14

  Dit is afhankelijk van de afmetingen van uw camera. Met een Ortlieb foto-inzet vervoert u de camera nog een stuk veiliger in deze tas (bedoeld voor de grotere Ultimate 5-tassen): http://www.ortlieb-expert.nl/ortlieb-camera-tas-foto-inzet (momenteel helaas niet op voorraad).

  Onze expert

Onafhankelijk keurmerk