fietstas-expert

Klantenservice 088 520 7777
Subcategorieën:

Ortlieb-fietstassen

Filters

Filter op:
Type
Toon resultaten (21)
Serie
Toon resultaten (21)
Inhoud
Toon resultaten (21)
Prijs
Toon resultaten (21)
Materiaal
Toon resultaten (21)
Verfijn op bevestigingssysteem
Toon resultaten (21)
"fietstas-expert.nl
is een klasse shop"
Beslist

Op pad met Ortlieb

Omdat er in het begin van de jaren tachtig geen goede waterdichte fietstassen op de markt waren, besloot Hartmut Ortlieb het heft in eigen handen te nemen. Om goed voorbereid te zijn op zijn fietsvakantie wilde hij een duurzame fietstas vervaardigen die hem gedurende zijn reis zou kunnen dienen. Gewapend met een dekzeil dat gewoonlijk voor vrachtauto’s wordt gebruikt en de naaimachine van zijn moeder trok de jonge avonturier zich terug in de schuur achter zijn huis. Enige tijd later mocht hij zichzelf de trotse bezitter van de eerste waterdichte fietstas ter wereld noemen.

Groot assortiment

Ortliebs ongekende vindingrijkheid en verbeeldingskracht zouden hem in zijn verdere carrière ook geen windeieren leggen. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een koploper die met de meest moderne technologie fietsliefhebbers over de hele wereld bedient met zijn waterdichte fietstassen en andere fietsgerelateerde producten. Het assortiment van het in Heilsbronn gevestigde bedrijf telt momenteel meer dan 300 artikelen. Opvallend is dat de ontwikkeling, productie, verkoop, distributie en marketing ervan ook vanuit hetzelfde hoofdkantoor geschiedt.

Waterdichte fietstassen met sluiting

Kenmerkend voor de fietstassen van Ortlieb is de waterdichte afsluiting die via diverse technieken wordt gerealiseerd. Rolsluiting, Tizip ritssluiting, klittenband en de Quick-seal afdichtslip zijn hier enkele voorbeelden van. Enkele van deze technieken komen geheel uit de koker van Ortlieb en zijn daarom ook gepatenteerd en bovendien ook maatgevend geworden voor fietstassen. Als fanatiek fietser weet Ortlieb zelf waar een goede fietstas uit bestaat, daarnaast wordt de oprichter bijgestaan door vele andere professionals uit de fietswereld. Daarnaast dragen ook motorrijders, klimmers, roeiers en avontuurlijk ingestelde reizigers hun steentje bij aan de ontwikkeling van de producten. Zodoende wordt de beste kwaliteit gegarandeerd en weet Ortlieb als geen ander waar een fietstas aan moet voldoen.

Onberispelijke kwaliteit

De waterdichte fietstassen van Ortlieb zijn van een voortreffelijke kwaliteit en zijn daarnaast zeer gebruiksvriendelijk. Op de Ortlieb fietstassen zit dan ook 5 jaar garantie op eventuele materiaal- en fabricagefouten. Daarnaast houdt Orlieb ook een oog op morgen en draagt actief bij aan het vervaardigen van duurzame fietstassen. Zo produceerde deze fabrikant fietstassen in samenwerking met de milieuorganisatie Greenpeace om een goede duurzaamheid te garanderen.

Laatste reviews

 • We hebben dit product aangeschaft omdat we waterdichte tassen nodig hadden. Alles is goed aan de tassen, echter kan je onderweg er niet even snel iets uitpakken omdat de tas omgerold is. Verder is het een echte aanrader als je op zoek bent naar echt waterdichte fietstas(sen).
  Ortlieb Back Roller Black'n White Gratis retour: vanaf €114,50
  Ortlieb Back Roller Black'n White
 • "Geweldige tassen, hebben nauwelijks effect op stuurgedrag van mijn Koga Myata randonneur. Blijken ook nog eens van dezelfde materialen te zijn gemaakt als mijn achtertassen van Vaude ! Helemaal goed zijn de onderste haken niet voor een voordrager van Blackburn, maar ze vielen er niet af tijdens de eerste lange rit. Mooi product, en niet tweedehands te vinden in de maand augustus"

  Ortlieb Sport Packer Classic
  Ortlieb Sport Packer Classic
 • "Mooi product van Ortlieb, tegen een scherpe prijs en keurig op tijd geleverd door Wielersport Expert. "

  Ortlieb Cor 13
  Ortlieb Cor 13
 • "Kleinere handige fietstassen voor achteraan (kan ook vooraan) waar voldoende materiaal in kan (drank, lunchpakket, regenjas en truien) voor een fietstocht met het gezin (3 personen). Ook bruikbaar voor woon-werk (1 tas)."

  Ortlieb Sport Packer Classic
  Ortlieb Sport Packer Classic

Veelgestelde vragen

 • Ortlieb Ultimate6 Classic

  Past de kaarthouder die aangeboden wordt in combinatie met de stuurtas ultimate6 er ook inderdaad op? Dit omdat bij kaarthouder staat dat deze geschikt is voor ultimate 2-5. .??

  Gevraagd op 9 augustus 2014

  Nee, deze past er helaas niet bij;.

  Antwoord van onze expert
 • Ortlieb Ultimate6 Classic

  Als een display (km stand etc.) in het midden van het stuur zit kan er dan ook een stuurtas bij?

  Gevraagd door Ineke op 19 juli 2014

  Het kan zijn dat u iets moet schuiven bij de bevestiging, maar het gaat gewoon passen.

  Antwoord van onze expert
 • Ortlieb Sport Packer Classic

  Met het handvat ontgrendel je de haken. Kun je zonder bezwaar hier een zware, volgeladen tas aan dragen? Draagt zo'n volle (boodschappen)tas comfortabel aan maar 1 handvat?

  Gevraagd door M. Boks

  Deze kan zonder problemen bevestigd worden aan de drager. Het kan wel zijn dat een erg zware tas iets minder comfortabel draagt aan de handvatten.

  Onze expert

Onafhankelijk keurmerk