fietstas-expert

Klantenservice
088 520 7777
Subcategorieën:

Ortlieb-fietstassen

Filters

Filter op:
Type
Toon resultaten (165)
Serie
Toon resultaten (165)
 1. Meer opties
 2. Minder opties
Inhoud
Toon resultaten (165)
Prijs
Toon resultaten (165)
Materiaal
Toon resultaten (165)
Fietstas en ... ineen
Toon resultaten (165)
Verfijn op bevestigingssysteem
Toon resultaten (165)

Op pad met Ortlieb

Omdat er in het begin van de jaren tachtig geen goede waterdichte fietstassen op de markt waren, besloot Hartmut Ortlieb het heft in eigen handen te nemen. Om goed voorbereid te zijn op zijn fietsvakantie wilde hij een duurzame fietstas vervaardigen die hem gedurende zijn reis zou kunnen dienen. Gewapend met een dekzeil dat gewoonlijk voor vrachtauto’s wordt gebruikt en de naaimachine van zijn moeder trok de jonge avonturier zich terug in de schuur achter zijn huis. Enige tijd later mocht hij zichzelf de trotse bezitter van de eerste waterdichte fietstas ter wereld noemen.

Groot assortiment

Ortliebs ongekende vindingrijkheid en verbeeldingskracht zouden hem in zijn verdere carrière ook geen windeieren leggen. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een koploper die met de meest moderne technologie fietsliefhebbers over de hele wereld bedient met zijn waterdichte fietstassen en andere fietsgerelateerde producten. Het assortiment van het in Heilsbronn gevestigde bedrijf telt momenteel meer dan 300 artikelen. Opvallend is dat de ontwikkeling, productie, verkoop, distributie en marketing ervan ook vanuit hetzelfde hoofdkantoor geschiedt.

Waterdichte fietstassen met sluiting

Kenmerkend voor de fietstassen van Ortlieb is de waterdichte afsluiting die via diverse technieken wordt gerealiseerd. Rolsluiting, Tizip ritssluiting, klittenband en de Quick-seal afdichtslip zijn hier enkele voorbeelden van. Enkele van deze technieken komen geheel uit de koker van Ortlieb en zijn daarom ook gepatenteerd en bovendien ook maatgevend geworden voor fietstassen. Als fanatiek fietser weet Ortlieb zelf waar een goede fietstas uit bestaat, daarnaast wordt de oprichter bijgestaan door vele andere professionals uit de fietswereld. Daarnaast dragen ook motorrijders, klimmers, roeiers en avontuurlijk ingestelde reizigers hun steentje bij aan de ontwikkeling van de producten. Zodoende wordt de beste kwaliteit gegarandeerd en weet Ortlieb als geen ander waar een fietstas aan moet voldoen.

Onberispelijke kwaliteit

De waterdichte fietstassen van Ortlieb zijn van een voortreffelijke kwaliteit en zijn daarnaast zeer gebruiksvriendelijk. Op de Ortlieb fietstassen zit dan ook 5 jaar garantie op eventuele materiaal- en fabricagefouten. Daarnaast houdt Orlieb ook een oog op morgen en draagt actief bij aan het vervaardigen van duurzame fietstassen. Zo produceerde deze fabrikant fietstassen in samenwerking met de milieuorganisatie Greenpeace om een goede duurzaamheid te garanderen.

Laatste reviews

 • Kleinere handige fietstassen voor achteraan (kan ook vooraan) waar voldoende materiaal in kan (drank, lunchpakket, regenjas en truien) voor een fietstocht met het gezin (3 personen). Ook bruikbaar voor woon-werk (1 tas).
  Ortlieb Sport Packer Classic Op voorraad: €101,50
  Ortlieb Sport Packer Classic
 • "Ik rij veel motor en was daarom op zoek naar een waterdichte rugzak waarin mijn laptop past. De rugzak biedt genoeg ruimte voor laptop en schrijfmap en diverse andere zaken. De rugzak is voorzien van zachte kussen zodat het comfortabel op de rug zit. Ook de heupband is goed voor extra draagcomfort. De Snelsluitingen werken na wat gewenning ook prima. De waterdichtheid heb ik nog niet kunnen testen. Mooi detail is dat er een luchtventiel is gemonteerd, zodat je na het sluiten van de rugzak overbodige lucht kunt verwijderen. Dat scheelt in omvang. Extra bandjes zorgen er voor dat je de zaak weer aan kunt trekken. Tot op heden zijn er wel wat minpunten: Zo is er binnenin een vakje gemonteerd voor losse spulletjes. Helaas is daar niet over nagedacht want deze zit tegen het rugpand aan bevestigd. Deze zorgt nu voor oneffenheden omdat het tussen rug en laptop zit. Beter was bevestiging aan de buitenzijde gedaan. Tevens is het vakje slecht bereikbaar en daarmee onhandig in gebruik. Ik ga op zoek naar een etui of iets dergelijks Verder is voor diegene die hem voor laptop willen gebruiken geen "padding"/ bescherming op de bodem aanwezig. Opletten dus en zachtjes neerzetten."

  Ortlieb Packman Pro2
  Ortlieb Packman Pro2
 • "Handig omdat het vooraan aan het stuur hangt. Wat er wel een beetje tegen valt wij hebben er 2 aangekocht en de sleutel is van beide dezelde"

  Ortlieb Ultimate6 Classic
  Ortlieb Ultimate6 Classic
 • "Ik ga al vele jaren dagelijks met de fiets naar het werk. Belangrijk is dat de laptop en andere benodigdheden droog blijven. Ik heb nu eindelijk een tas gevonden die hieraan prima voldoet. Met het QL3 klik systeem is de tas makkelijk en snel te koppelen aan de bagagedrager. De tas zit dan ook stevig vast."

  Ortlieb Office Bag QL3 High Visibility
  Ortlieb Office Bag QL3 High Visibility

Veelgestelde vragen

 • Ortlieb Ultimate6 Classic

  Past de kaarthouder die aangeboden wordt in combinatie met de stuurtas ultimate6 er ook inderdaad op? Dit omdat bij kaarthouder staat dat deze geschikt is voor ultimate 2-5. .??

  Gevraagd op 9 augustus 2014

  Nee, deze past er helaas niet bij;.

  Antwoord van onze expert
 • Ortlieb Ultimate6 Classic

  Als een display (km stand etc.) in het midden van het stuur zit kan er dan ook een stuurtas bij?

  Gevraagd door Ineke op 19 juli 2014

  Het kan zijn dat u iets moet schuiven bij de bevestiging, maar het gaat gewoon passen.

  Antwoord van onze expert
 • Ortlieb Bike Packer Classic

  Mijn fiets heeft een klassieke bagagedrager van 6mm dia ... welke problemen kan ik hier mee krijgen ?

  Gevraagd door H. Meynen

  Deze zou erg los kunnen komen te hangen. Het zou wel gaan werken.

  Onze expert