fietstas-expert

Klantenservice
088 520 7777
Subcategorieën:

Ortlieb-fietstassen

Filters

Filter op:
Type
Toon resultaten (59)
Serie
Toon resultaten (59)
Inhoud
Toon resultaten (59)
Prijs
Toon resultaten (59)
Materiaal
Toon resultaten (59)
Fietstas en ... ineen
Toon resultaten (59)
Verfijn op bevestigingssysteem
Toon resultaten (59)

Op pad met Ortlieb

Omdat er in het begin van de jaren tachtig geen goede waterdichte fietstassen op de markt waren, besloot Hartmut Ortlieb het heft in eigen handen te nemen. Om goed voorbereid te zijn op zijn fietsvakantie wilde hij een duurzame fietstas vervaardigen die hem gedurende zijn reis zou kunnen dienen. Gewapend met een dekzeil dat gewoonlijk voor vrachtauto’s wordt gebruikt en de naaimachine van zijn moeder trok de jonge avonturier zich terug in de schuur achter zijn huis. Enige tijd later mocht hij zichzelf de trotse bezitter van de eerste waterdichte fietstas ter wereld noemen.

Groot assortiment

Ortliebs ongekende vindingrijkheid en verbeeldingskracht zouden hem in zijn verdere carrière ook geen windeieren leggen. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een koploper die met de meest moderne technologie fietsliefhebbers over de hele wereld bedient met zijn waterdichte fietstassen en andere fietsgerelateerde producten. Het assortiment van het in Heilsbronn gevestigde bedrijf telt momenteel meer dan 300 artikelen. Opvallend is dat de ontwikkeling, productie, verkoop, distributie en marketing ervan ook vanuit hetzelfde hoofdkantoor geschiedt.

Waterdichte fietstassen met sluiting

Kenmerkend voor de fietstassen van Ortlieb is de waterdichte afsluiting die via diverse technieken wordt gerealiseerd. Rolsluiting, Tizip ritssluiting, klittenband en de Quick-seal afdichtslip zijn hier enkele voorbeelden van. Enkele van deze technieken komen geheel uit de koker van Ortlieb en zijn daarom ook gepatenteerd en bovendien ook maatgevend geworden voor fietstassen. Als fanatiek fietser weet Ortlieb zelf waar een goede fietstas uit bestaat, daarnaast wordt de oprichter bijgestaan door vele andere professionals uit de fietswereld. Daarnaast dragen ook motorrijders, klimmers, roeiers en avontuurlijk ingestelde reizigers hun steentje bij aan de ontwikkeling van de producten. Zodoende wordt de beste kwaliteit gegarandeerd en weet Ortlieb als geen ander waar een fietstas aan moet voldoen.

Onberispelijke kwaliteit

De waterdichte fietstassen van Ortlieb zijn van een voortreffelijke kwaliteit en zijn daarnaast zeer gebruiksvriendelijk. Op de Ortlieb fietstassen zit dan ook 5 jaar garantie op eventuele materiaal- en fabricagefouten. Daarnaast houdt Orlieb ook een oog op morgen en draagt actief bij aan het vervaardigen van duurzame fietstassen. Zo produceerde deze fabrikant fietstassen in samenwerking met de milieuorganisatie Greenpeace om een goede duurzaamheid te garanderen.

Laatste reviews

 • Geweldige tassen, hebben nauwelijks effect op stuurgedrag van mijn Koga Myata randonneur. Blijken ook nog eens van dezelfde materialen te zijn gemaakt als mijn achtertassen van Vaude ! Helemaal goed zijn de onderste haken niet voor een voordrager van Blackburn, maar ze vielen er niet af tijdens de eerste lange rit. Mooi product, en niet tweedehands te vinden in de maand augustus
  Ortlieb Sport Packer Classic Geen verborgen kosten: vanaf €95,50
  Ortlieb Sport Packer Classic
 • "Deze Office Bag bevalt me erg goed. Er kan veel in, oa. laptop + oplader en andere spullen voor de dagelijkse werkzaamheden. Voorheen deed ik mijn laptop etc. altijd in een rugzak, maar dit vond ik erg zwaar, zeker omdat ik dagelijks 40 km. heen en terug moet fietsen. De Office Bag hang ik aan mijn bagagedrager en dat werkt perfect. Daarbij heeft ie veel opbergvakjes, zodat niet alles los in de tas ligt. Het QL3 draagsysteem werkt supereenvoudig en de tas heeft daardoor geen uitstekende ophang- haken. Daarbij is de tas ook nog waterdicht en zier er goed uit. Ik ben erg blij met deze aankoop, en via 'Ortlieb-expert' was ie zeer snel geleverd."

  Ortlieb Office Bag QL3
  Ortlieb Office Bag QL3
 • "Mooi product van Ortlieb, tegen een scherpe prijs en keurig op tijd geleverd door Wielersport Expert. "

  Ortlieb Cor 13
  Ortlieb Cor 13
 • "Na wat rondzoeken besloten om voor deze tas te gaan. Zit erg goed op de rug, stevig materiaal en mooie afwerking. Voldoet voor mij aan alle eisen, ik gebruik hem voor woon- werkverkeer op mijn racefiets. Voor wat betreft experty ben ik ook super tevreden. Beste prijs en levering was snel zoals afgesproken. Toen ik in de avond belde om nog een paar laatste vragen te stellen over de tas werd ik snel vakkundig te woord gestaan!"

  Ortlieb Velocity
  Ortlieb Velocity

Veelgestelde vragen

 • Ortlieb Ultimate6 Classic

  Past de kaarthouder die aangeboden wordt in combinatie met de stuurtas ultimate6 er ook inderdaad op? Dit omdat bij kaarthouder staat dat deze geschikt is voor ultimate 2-5. .??

  Gevraagd op 9 augustus 2014

  Nee, deze past er helaas niet bij;.

  Antwoord van onze expert
 • Ortlieb Ultimate6 Classic

  Als een display (km stand etc.) in het midden van het stuur zit kan er dan ook een stuurtas bij?

  Gevraagd door Ineke op 19 juli 2014

  Het kan zijn dat u iets moet schuiven bij de bevestiging, maar het gaat gewoon passen.

  Antwoord van onze expert
 • Ortlieb Bike Packer Classic

  Mijn fiets heeft een klassieke bagagedrager van 6mm dia ... welke problemen kan ik hier mee krijgen ?

  Gevraagd door H. Meynen

  Deze zou erg los kunnen komen te hangen. Het zou wel gaan werken.

  Onze expert