fietstas-expert

Ortlieb-fietstassen

Op pad met Ortlieb

Omdat er in het begin van de jaren tachtig geen goede waterdichte fietstassen op de markt waren, besloot Hartmut Ortlieb het heft in eigen handen te nemen. Om goed voorbereid te zijn op zijn fietsvakantie wilde hij een duurzame fietstas vervaardigen die hem gedurende zijn reis zou kunnen dienen. Gewapend met een dekzeil dat gewoonlijk voor vrachtauto’s wordt gebruikt en de naaimachine van zijn moeder trok de jonge avonturier zich terug in de schuur achter zijn huis. Enige tijd later mocht hij zichzelf de trotse bezitter van de eerste waterdichte fietstas ter wereld noemen.

Maximale levertijd
Serie
Inhoud
Prijs
Type
Verfijn op bevestigingssysteem
Materiaal
"fietstas-expert.nl
is een klasse shop"
Beslist

Meer weten? Lees dan even verder

Groot assortiment

Ortliebs ongekende vindingrijkheid en verbeeldingskracht zouden hem in zijn verdere carrière ook geen windeieren leggen. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een koploper die met de meest moderne technologie fietsliefhebbers over de hele wereld bedient met zijn waterdichte fietstassen en andere fietsgerelateerde producten. Het assortiment van het in Heilsbronn gevestigde bedrijf telt momenteel meer dan 300 artikelen. Opvallend is dat de ontwikkeling, productie, verkoop, distributie en marketing ervan ook vanuit hetzelfde hoofdkantoor geschiedt.

Waterdichte fietstassen met sluiting

Kenmerkend voor de fietstassen van Ortlieb is de waterdichte afsluiting die via diverse technieken wordt gerealiseerd. Rolsluiting, Tizip ritssluiting, klittenband en de Quick-seal afdichtslip zijn hier enkele voorbeelden van. Enkele van deze technieken komen geheel uit de koker van Ortlieb en zijn daarom ook gepatenteerd en bovendien ook maatgevend geworden voor fietstassen. Als fanatiek fietser weet Ortlieb zelf waar een goede fietstas uit bestaat, daarnaast wordt de oprichter bijgestaan door vele andere professionals uit de fietswereld. Daarnaast dragen ook motorrijders, klimmers, roeiers en avontuurlijk ingestelde reizigers hun steentje bij aan de ontwikkeling van de producten. Zodoende wordt de beste kwaliteit gegarandeerd en weet Ortlieb als geen ander waar een fietstas aan moet voldoen.

Onberispelijke kwaliteit

De waterdichte fietstassen van Ortlieb zijn van een voortreffelijke kwaliteit en zijn daarnaast zeer gebruiksvriendelijk. Op de Ortlieb fietstassen zit dan ook 5 jaar garantie op eventuele materiaal- en fabricagefouten. Daarnaast houdt Orlieb ook een oog op morgen en draagt actief bij aan het vervaardigen van duurzame fietstassen. Zo produceerde deze fabrikant fietstassen in samenwerking met de milieuorganisatie Greenpeace om een goede duurzaamheid te garanderen.

Laatste reviews

Veelgestelde vragen

Ortlieb Bike Packer Classic

Vraag: Hallo Passen deze fietstassen ook op een Sparta E-bike ION RXS+?

Antwoord van onze expert: Deze is geschikt voor buizen tot 16mm dikte.

Ortlieb Back Roller City

Vraag: Hallo, Ik ben erg geinteresseerd in de Ortlieb Back Roller City, maar heb twee vragen: 1° De tassen worden op twee plaatsten vastgemaakt aan de bagadrager. Ik vrees evenwel dat mijn bagaedrager niet diep genoeg gaat. Wat de exacte afstand tussen de bovenste vasthaak-bevestiging en de draai-bevestiger onderaan? 2° Hoe wordt de Ortlieb tas precies geopend: gaat dit vlot, ook bv tijdens stadsverplaatsingen om snel boodschappen in en uit te nemen? alvast dank voor snelle toelichting! mvg, SIlvia Dank om mijn naam/e-mailadres niet te publiceren op jullie site

Antwoord van onze expert: 1. De haken van de Ortlieb-tas zijn te verstellen. Heeft de drager een schuine buis lopen, dan past deze tas vrijwel zeker. 2. De tas wordt gesloten door hem aan de bovenkant op te rollen. Het laatste stukje wordt vastgeklikt. Dit gaat vrij snel, maar het is geen pure boodschappentas.

Ortlieb Ultimate6 Classic

Vraag: Past de kaarthouder die aangeboden wordt in combinatie met de stuurtas ultimate6 er ook inderdaad op? Dit omdat bij kaarthouder staat dat deze geschikt is voor ultimate 2-5. .??

Antwoord van onze expert: Nee, deze past er helaas niet bij;.

Heeft u een algemene vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Die helpt u graag verder.